خرداد
مقالات آموزشی
۳ روش پرداخت حقوق بازاریاب ها و فروشنده ها در قرارداد
۳ روش پرداخت حقوق بازاریاب ها و فروشنده ها در قرارداد
از آنجایی که از بازاریابی برای جذب مشتری و فروش محصولات استفاده میشود، این فعالیت از اجزای اصلی مدیریت کسب و کارها محسوب میشود. ممکن است برای شما به عنوان صاحب یک شرکت و یا کسب و کار این سوال پیش بیاید که حقوق بازاریاب ها و نیروی فروش در قرارداد بر چه اساس محاسبه و پرداخت میشود؟
روش های مختلفی برای پرداخت حقوق بازاریابها وجود دارد. در اینجا ما ۳ روش اصلی برای پرداخت حقوق بازاریاب ها و نیروی فروش را به شما معرفی میکنیم که باید بر اساس شرایط خاص و اهداف هر کسب و کار انتخاب شوند.
روش اول: حقوق ثابت
مثلا ماهی سه میلیون تومان. معمولا کارفرمایان علاقه چندانی به این نوع پرداخت حقوق بازاریاب ها نداشته و از این روش کمتر استفاده میکنند چون بسیاری از کارفرمایان اعتقاد دارند که حقوق ثابت به تنهایی انگیزه تلاش برای فروش را در بازاریابها و نیروهای فروش از بین میبرد. واقعیت این است که این اعتقاد تقریبا درست است و در عمل چنین اتفاقی میافتد؛ یعنی حقوق ثابت باعث کمتر شدن تلاش نیروهای فروش و از بین رفتن انگیزه آنها میشود!
روش دوم: حقوق ثابت + پورسانت
حقوق ثابت به اضافه درصدی از هر فروش یک بازی برد_برد! ترکیب حقوق ثابت به علاوه درصدی از فروش روشی است که هم کارفرما و هم نیروی فروش را راضی میکند بنابراین میتواند روش خیلی خوبی باشد. برای مثال ماهی دو میلیون و پانصد هزار تومان و به ازای هر فروش ده درصد از مبلغ همان فروش؛ در اینجا معمولا برای حقوق ثابت، پایه حقوق را توافق میکنند. (کمترین میزان)
نگاهی دیگر بر روش دوم برای پرداخت حقوق بازاریاب ها!
پرداخت تمام حقوق به صورت درصدی از فروش یا پورسانت کم خطرترین و سودآورترین روش پرداخت حقوق برای یک کارفرما است زیرا کارفرما مطمئن خواهد بود که اگر بازاریاب فروشی نداشته باشد، دستمزدی نیز دریافت نخواهد کرد اما اکثر نیروهای فروش تمایلی به کار با این شرایط ندارند.
روش سوم: حقوق + ثابت + پورسانت پلکانی
حقوق ثابت به اضافه ی درصد پلکانی یعنی برای مثال دو میلیون و پانصد هزار تومان به علاوه ده درصد از هر فروش اما اگر فروش به طور مثال از ده میلیون تومان بیشتر شود شما به جای ده درصد، پانزده درصد به عنوان پورسانت دریافت خواهید کرد.
اما نکته ی نهایی که خیلی باید به آن توجه کنید این است که حتما در قرارداد خود تحت عنوان مادهای مثل حقوق بازاریاب یا مبلغ قرارداد، روش پرداخت حقوق بازاریاب خود را مشخص کنید تا همه چیز شفاف و روشن باشد و بعدا باعث ابهام و یا سوء استفاده نشود. و در کنار تمام این تدابیر، حتما پیشهاد می کنیم با نیرو های بازاریابی و فروش خود قرارداد محرمانگی و عدم رقابت ببندید تا بعدا با مشکلات قانونی مواجه نشوید. در همین زمینه پیشنهاد می کنیم مقاله چطور با کارمندان خود قرارداد محرمانگی و عدم رقابت ببندیم را مطالعه کنید.
شما چه روش های دیگری سراغ دارید؟
مطلب فوق را چگونه ارزیابی می کنید؟
برای امتیاز دهی به مطلب کلیک کنید
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 16
اولین نفری باشید که امتیاز می دهید
مطالب زیر را حتما بخوانید
۳ ویژگی یک قرارداد مشاوره کسب و کار خوب!
4.62k بازدید
پولسازترین مهارت برای ادمینی اینستاگرام که هیچکس به شما نخواهد گفت!
3.54k بازدید
۵ مهارت کلیدی ادمین اینستاگرام برای بستن قرارداد های گران!
3.84k بازدید
۵ مزیت شغل ادمین اینستاگرام
2.96k بازدید
قرارداد کار آزمایشی چیست و چه مزیت بزرگی دارد؟
4.36k بازدید
در این روش آیا عیدی و پاداش به بازاریاب تعلق می گیرد یا نه؟
با سلام
در حال مشاوره به یک مجموعه اقلام ومحصولات چرمی هستم
به نظر شما برای برقراری مستقیم فروش به یک شرکت چه درصدص برای خودم پیشنهاد بدهم وبرای پروژه هایی که تعریف میکن وهمکاران فروش را پگیری موضوع میکنم چه درصدی ؟ محمد