فروردین
قراردادباما تی وی
چگونه در پروژه ها و قرارداد ها، حق و حقوق خودمان را کامل و به موقع دریافت کنیم؟
چگونه در پروژه ها و قرارداد ها، حق و حقوق خودمان را کامل و به موقع دریافت کنیم؟
مشکلی که خیلی از افراد به خصوص فریلنسر ها ممکن است در قراردادهای خودشان با آن رو به رو شوند این است که یا پول به طور کامل پرداخت نمیشود و یا اگر کامل پرداخت میشود با تاخیر زیادی همراه خواهد بود. سوالی که شاید برای شما ایجاد شود این است که چگونه از این اتفاق پیشگیری کنیم و پول خودمان را به طور تضمین شده و تا حدی قطعی، به موقع و کامل دریافت کنیم؟ در این مقاله ما به چند نکتهی ساده اما بسیار مهم اشاره میکنیم که با رعایت آن می توان دستمزد فریلنسر ها و حق و حقوق خودتان را به صورت کامل و در موعد مقرر دریافت کنید.
اولویت اول
سعی کنید کار خود را طوری جلو ببرید که بتوانید تمام پولتان را درهمان ابتدا دریافت کنید. اما خب اگر اندکی واقع بین باشیم با وضع کنونی اقتصاد چنین چیزی عملا شدنی نیست؛ خیلی ها هم ممکن است اعتماد نکنند که در وهله اول و در جلسه تنظیم قرارداد، یک جا پول شما را پرداخت کنند.
اولویت دوم
پیش پرداخت دریافت کنید! و این پیش پرداختی که دریافت میکنید یک مبلغ قابل توجه باشد. برای مثال حداقل ۳۰ تا ۵۰ درصد و حتی گاهی اوقات ۷۰ درصد از کل مبلغ قرارداد. اما نکته ای که وجود دارد این است که حتی اگر مبلغ کمی به عنوان پیش پرداخت دریافت میکنید یا قصد دارید پول خود را به صورت اقساط دریافت کنید، زمان بندی پروژه و انجام تعهدات خودتان را طوری برنامه ریزی کنید که تا موعد بعدی، اول پول خودتان را به صورت کامل دریافت کرده باشید و بعد وارد مرحله ی بعدی شوید.
در این روش به جای اینکه پول کل پروژه را همان اول بگیریم، پروژه را از نظر زمانی به قسمت های مختلفی تقسیم میکنیم و پول هر بازه زمانی را از قبل دریافت میکنیم و اگرهم پولی دریافت نشد این امکان وجود دارد که از ادامه کار خودداری کنیم؛ اما حتما در قراردادتان قید کرده باشید که حق توقف کار را خواهید داشت. تقریبا در همه کار هم میشود از این روش استفاده کرد.
در خصوص دریافت پیش پرداخت درخصوص دستمزد فریلنسر ممکن است برای شما این سوال ایجاد شود که آیا از نظر قانونی دریافت پیش پرداخت واجب است یا اصلا این کار ممنوعیت دارد؟ در قوانین به صورت مشخص به این موضوع در حوزه ی کسب و کارها اشاره نشده است اما این کار هیچ منعی ندارد و اتفاقا بهتر است که این کار را انجام دهید.
اما از آنجا که برای تفسیر قراردادها بعد از قانون ما عموما به سراغ عرف می رویم اگر از نظر عرفی بخواهیم به این قضیه نگاه کنیم باید ببینید که آیا درعرف موجود یا در واقع در عرف صنفی که در آن فعالیت میکنید، پیش پرداخت دریافت می شود یا خیر؟
در هر صورت ترجیح تان همیشه این باشد که پیش پرداخت دریافت کنید.
موضوع دوم در خصوص دریافت پیش پرداخت این است که حتما در قراردادتان با هر موضوعی که هست قید کنید که این پیش پرداختی که شما دریافت میکنید تحت هیچ شرایطی بعد از شروع به کار مسترد نخواهد شد.
مطلب فوق را چگونه ارزیابی می کنید؟
برای امتیاز دهی به مطلب کلیک کنید
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
اولین نفری باشید که امتیاز می دهید
مطالب زیر را حتما بخوانید
ممنوعه های نگارش قرارداد (قسمت دوم)
3.44k بازدید
ممنوعه های نگارش قرارداد (قسمت اول)
3.77k بازدید
برای مشارکت و همکاری چطور قرارداد بنویسیم و به چه نکاتی توجه کنیم تا بعدا متضرر نشویم؟
3.48k بازدید
۵ اشتباه رایج فریلنسر ها در بستن قرارداد که شما هم مرتکب می شوید!
3.74k بازدید
آیا ویروس کرونا قرارداد های کسب و کار را لغو می کند؟
4.09k بازدید
سوالی دارید؟ بپرسید پاسخ خواهیم داد...