اردیبهشت
قراردادباما تی وی
ممنوعه های نگارش قرارداد (قسمت دوم)
ممنوعه های نگارش قرارداد (قسمت دوم)
در قسمت قبلی قرارداد باماTV درباره ۵ اشتباه و ممنوعه های نگارش قرارداد صحبت کردیم. در ادامه این مقاله، قصد داریم به ۵ اشتباه و ممنوعه های نگارش قرارداد دیگر اشاره کنیم. حتما با دقت به مطالعه نکات بپردازید. التبه پیشنهاد می کنیم اگر هنوز قسمت قبلی قرارداد باماTV و ۵ اشتباه اول را ندیدید حتما ابتدا آن را تماشا کنید.
اشتباه ششم
برخی از افراد فکر میکنند که اگر قراردادی طولانی شود، قرارداد خوبی نخواهد بود؛ در صورتی که برعکس! هر چه یک قرارداد جزئیات بیشتری داشته باشد و همه جوانب در آن پیش بینی شده باشد، قراردادی استاندارد تر و بهتر خواهد بود. پس یکی از ممنوعههای نگارش قرارداد این است که قراردادی را امضا کنید که در آن تهعدات شما و طرف مقابلتان به صورت غیر شفاف و کلی نوشته شده باشد.
اشتباه هفتم
اشتباه بعدی این است که برای تعهدات مطرح شده در قرارداد ضمانت اجرا مشخص نکنید! ضمانت اجرا به زبان ساده یعنی اینکه اگر تعهدی که در قرارداد نوشته شده است توسط طرف مقابل رعایت نشود، چه اتفاقی میافتد؟ پاسخ به این سوال در واقع همان ضمانت اجرای قرارداد شماست. پس یکی از مهم ترین حساسیت هایی که باید داشته باشید توجه به این نکته است که طرف مقابل شما چه تعهداتی دارد و از آن مهم تر چه ضمانتی برای آن تعهدات در قرارداد در نظر گرفته شده است.
اشتباه هشتم
هشمین اشتباه از مممنوعه های نگارش قرارداد این است که قراردادی را امضا کنید که در آن برای شما حق فسخ پیش بینی نشده باشد و بدتر از آن این است که برای طرف مقابلتان حق فسخ پیش بینی شده باشد اما برای شما نه! پس حتما به این نکته توجه کنید که حتما برای شما هم در قرارداد حقی برای لغو همکاری پیش بینی شده باشد. چه ضمانتی است که نخواهید یک روز به همکاری خاتمه دهید؟
اشتباه نهم
اشتباه بعدی درمورد تنظیم کردن قرارداد، تنظیم ماده مربوط به حل و فصل اختلافات است. در تنظیم این ماده سه اشتباه ممکن است رخ دهد:
- در بسیاری از موارد شما بسته به شرایط مخصوص به قراردادتان، بین اینکه مرجع حل و فصل کننده اختلاف را دادگاه قرار دهید یا داوری دچار اشتباه میشوید؛
- برای جلوگیری از سوء استفاده احتمالی افراد سوجو، اگر روش حل و فصل اختلاف خود را داوری انتخاب کردید حتما یک مدت زمان مشخصی را برای مذاکره انتخاب کنید. تعیین نکردن یک مدت زمان معقول برای مذاکرات قبل از مراجعه به داوری اشتباهی است که موجب اتلاف وقت شما خواهد شد. (حتما پیشهاد می کنیم مقاله ۱۲ نکته درباره ماده داوری در قرارداد ها که باید بدانید را مطالعه کنید تا با نکات و جزئیات بیشتری آشنا شوید.)
- زیاده روی در تعیین تعداد داورها! برای سهولت در رای گیری بهتر است که تعداد داورها فرد باشد؛ اما خیلی از مواقع کار با یک داور هم حل میشود و برای اینکه هزینههای شما مخصوصا در کسب و کارهای کوچک زیاد نشود بهتر است تنها از یک داور استفاده شود.
اشتباه دهم
و آخرین ممنوعه از این بخش از ممنوعههای قراردادنویسی این است که بدون مشورت با یک متخصص و مشاور قرارداد اقدام به امضا یک قرارداد کنید. بهتر است که تنظیم قرارداد را به طور کامل به یک متخصص قراردادها بسپارید اما اگر قصد چنین کاری را ندارید حداقل از یک مشاور بخواهید متن قرارداد شما را بررسی اجمالی نماید.
مطلب فوق را چگونه ارزیابی می کنید؟
برای امتیاز دهی به مطلب کلیک کنید
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
اولین نفری باشید که امتیاز می دهید
مطالب زیر را حتما بخوانید
ممنوعه های نگارش قرارداد (قسمت اول)
3.68k بازدید
چگونه در پروژه ها و قرارداد ها، حق و حقوق خودمان را کامل و به موقع دریافت کنیم؟
3.45k بازدید
برای مشارکت و همکاری چطور قرارداد بنویسیم و به چه نکاتی توجه کنیم تا بعدا متضرر نشویم؟
3.37k بازدید
۵ اشتباه رایج فریلنسر ها در بستن قرارداد که شما هم مرتکب می شوید!
3.63k بازدید
آیا ویروس کرونا قرارداد های کسب و کار را لغو می کند؟
3.87k بازدید
سوالی دارید؟ بپرسید پاسخ خواهیم داد...