فروردین
قراردادباما تی وی
۵ اشتباه رایج فریلنسر ها در بستن قرارداد که شما هم مرتکب می شوید!
۵ اشتباه رایج فریلنسر ها در بستن قرارداد که شما هم مرتکب می شوید!
در دنیای امروز دورکاری و فریلنسری به سرعت رو به افزایش است و میل و رغبت افراد، ولو کارفرمایان به دورکاری بیشتر شدهاست. در این مقاله به ۵ اشتباه رایج که به عنوان فریلنسر یا دورکار در قراردادهای خود مرتکب میشوید و آثار منفی این اشتباهات بر روی پروژهها اشاره خواهیمکرد.
اشتباه اول : عدم دریافت پیش پرداخت
مهم نیست قرارداد شما کتبی باشد یا شفاهی! حتما و همیشه در آغاز کار، پیش پرداخت دریافت کنید. یکی از ابتداییترین دلایل دریافت پیش پرداخت این است که امکان لغو شدن پروژه را به حداق می رساند.
اما این همه کاری که باید انجام دهید نیست. باید حتما در قرارداد و صحبت های شفاهی خودتان تاکید کنید که وجه دریافت شده به عنوان پیش پرداخت بعد از امضا قرارداد و شروع کار قابل استرداد و پسگرفتن نیست.
در اینجا ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که مبلغ پیش پرداخت چند درصد است و به چه صورت محاسبه می شود؟ پاسخ به این سوال کاملا به عرف همان صنفی که در آن فعالیت میکنید بستگی دارد. ممکن است برای کاری ۲۰% کافی باشد برای کار دیگری ۶۰%. پس بهتر است ببینید در عرف کار شما چقدر پیش پرداخت دریافت می کنند؟
اشتباه دوم: شروع کار بدون قرارداد
دومین اشتباه رایج فریلنسری و دوکاری شروع به کار قبل از امضای قرارداد، به بهانههایی مثل سرعت بخشیدن به کارها و یا با وعدهی انعقاد قرارداد در آینده است.
حتما در همان ابتدای کار همه چیز را مکتوب کنید و تنها از زمانی که قرار داد را امضا کردید آغاز به کار کنید.
اشتباه سوم: کار اضافه انجام می دهید!
اجازه دهید اشتباه سوم فریلنسری و دورکاری را با یک مثال شروع کنیم؛ فرض کنید کارفرما به شما یک پروژه طراحی وبسایت داده و مدتی بعد از شما تقاضای انجام کار بیشتری دارد؛ به عنوان مثال طراحی لوگو! به یاد داشته باشید که شما از نظر قانونی هیچ گونه وظیفهای برای انجام کار اضافه، بدون دریافت دستمزد جداگانه ندارید.
برای مقابله با این اتفاق ترجیحا در ماده موضوع قرارداد قید کنید که کاری که شما انجام میدهید و بابت آن پول دریافت میکنید فقط همان کار مشخص شده در قرارداد است و اگر درخواست اضافهای باشد، اولا فریلنسر و دورکار باید موافقت خود را با انجام آن کار اعلام کند و ثانیا برای انجام آن کار هزینهای جداگانه دریافت خواهد کرد.
اشتباه چهارم: صحبت در فضاهای مختلف
فراموش نکنید که بهتر است مکالمات خود را با کارفرما در یک فضای واحد ( مثلا تلگرام، ایمیل یا…) به صورت متمرکز انجام دهید و حتما این موضوع را در قرارداد خود معین کنید. در قرارداد مادهای را تحت عنوانی مانند راههای ارتباطی یا مکاتبات و ابلاغیهها تنظیم کنید و تاکید کنید که تنها در این قالب مشخص پاسخگو خواهید بود؛ همچنین در ادامه این ماده اشاره کنید که تمام این مکاتبات الکترونیکی از نظر قانونی و حقوقی دارای اعتبار جهت استناد است.
اشتباه پنجم :گرفتاری در تله زمان
مشخص نکردن زمانی برای تایید پروژه در ادامه مسیر برای شما بسیار مشکلساز خواهد شد؛ حتما در قرارداد قید کنید که کارفرما چه مدت زمانی فرصت دارد تا پروژه مورد نظر را تایید کند و چنانچه این مدت منقضی شد و کارفرما نظری در خصوص خوب یا بد بودن پروژه نداد، این سکوت نشانه رضایت در نظر گرفته خواهد شد، تعهدات دورکار به پایان میرسد و پس از آن امکان ارائه ی خدمات اضافه تر وجود نخواهد داشت.
مطلب فوق را چگونه ارزیابی می کنید؟
برای امتیاز دهی به مطلب کلیک کنید
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
اولین نفری باشید که امتیاز می دهید
مطالب زیر را حتما بخوانید
ممنوعه های نگارش قرارداد (قسمت دوم)
3.29k بازدید
ممنوعه های نگارش قرارداد (قسمت اول)
3.64k بازدید
چگونه در پروژه ها و قرارداد ها، حق و حقوق خودمان را کامل و به موقع دریافت کنیم؟
3.37k بازدید
برای مشارکت و همکاری چطور قرارداد بنویسیم و به چه نکاتی توجه کنیم تا بعدا متضرر نشویم؟
3.33k بازدید
آیا ویروس کرونا قرارداد های کسب و کار را لغو می کند؟
3.8k بازدید
سوالی دارید؟ بپرسید پاسخ خواهیم داد...