اردیبهشت
مقالات آموزشی
۱۰ نکته برای انتخاب بهترین نمونه قرارداد شراکت کاری + دانلود نمونه قرارداد شراکت کاری
۱۰ نکته برای انتخاب بهترین نمونه قرارداد شراکت کاری + دانلود نمونه قرارداد شراکت کاری
برای اینکه یک شراکت و همکاری پولسازی داشته باشید در کنار تمام نکات دیگری که باید رعایت کنید بهتر است از یک نمونه قرارداد شراکت کاری حرفه ای و کامل استفاده کنید تا همان ابتدا خیالتان از همه چز راحت باشد. چه می خواهید کسب و کاری را راه اندازی کنید، چه می خواهید به تیمی اضافه شوید تا کسب و کاری را گسترش دهید و قصد کار تیمی دارید حتما پیشنهاد می کنیم مطالعه این مقاله را از دست ندهید. در ادامه به ۱۰ نکته اساسی پرداخته ایم که به شما کمک می کند بتوانید بهترین نمونه قرارداد شراکت کاری را انتخاب کنید.
چالش اول!
واقع بینانه بخواهیم به قضیه نگاه کنیم، شاید هنوز به صورت ۱۰۰% جا نیفتاده باشد که باید برای کار هایمان از قرارداد استفاده کنیم. البته اینکه شما در حال مطالعه این مقاله هستید نشان می دهد که شما به کار حرفه ای و اصولی اعتقاد دارید و معتقد هستید که باید برای شراکت از نمونه قرارداد های شراکت کاری حرفه ای و کامل استفاده کنید. اما ممکن است کسی که می خواهید با او شراکت کنید همچین نظری نداشته باشد و نوشتن قرارداد را نشانه بی اعتمادی بداند!
استفاده از نمونه قرارداد شراکت کاری حداقل ۵ فایده دارد:
۱ – یک نمونه قرارداد شراکت کاری کامل و حرفه ای اولین کمکی که به شما می کند این است که باعث می شود بتوانید حق و حقوق مالی خودتان را به صورت شفاف مشخص و در زمان تعیین شده دریافت کنید. شما که نمی خواهید وارد شراکتی شوید ولی سرتان کلاه برود و نتوانید حق و حقوتان را بگیرید؟
۲ – یکی از مهم ترین چالش های کار مشارکتی در ایران این است که افراد نسبت به وظایف و تعهدات خود شفاف نیستند. نمونه قرارداد شراکت کاری به شما کمک می کند تا تمام وظایف، تعهدات و انتظاراتی که دارید را به صورت شفاف و کاملا الزام آور بنویسید.
۳ – بعد از اینکه تعهدات و وظایف به خوبی نوشته شد مهم ترین نکته این است که خیالمان راحت باشد که شریکمان نسبت به انجام تعهداتش کوتاهی نمی کند. پس لازم است یکسری ضمانت اجرا هایی در قرارداد قید کنیم تا شریکمان نتواند زیر همه چیز بزند یا هرجور دلش بخواهد عمل کند. مثل اگر یکی از تعهدات شریک شما انجام کار های مربوط به پیگیری و ارتباط با مشتریان است، بیاییم و در قرارداد شراکت کاری بنویسیم که اگر شریک من کار های مربوط به ارتباط با مشتری را به خوبی انجام نداد، این ماه ۱۰% کمتر سود می برد.
۴ – شاید اصلی ترین چالش مشارکت و همکاری در ایران، دعوا بر سر نحوه مدیریت بیزنیس باشد. در ابتدای راه همه چیز خوب و شیرین است اما وقتی وارد کار می شویم شاهد بی نظمی های زیادی هستیم که ناشی از مدیریت نادرست است. در یک نمونه قرارداد شراکت کاری محکم و الزام آور بین دو نفر به نحوه مدیریت کار ها به خوبی پرداخته شده است.
۵ – اصلا خوشبینانه نیست که روز اول شراکت و همکاری که نقشه های زیادی برای کسب درآمد آنچنانی داریم بیاییم و درباره فسخ قرارداد و لغو همکاری صحبت کنیم! اما خوب است در کنار خوشبینی کمی هم واقع بین باشیم! چون هر همکاری و کار تیمی روزی با اختلافات و بالا پایین هایی مواجه می شود. پس اینکه امروز خیلی شفاف و کامل مشخص کنیم که هر شریکی در چه صورت می تواند کار را رها کند خیلی بهتر از این است که یک روز از خواب بیدار شویم و متوجه شویم شریکمان دیگر قصد همکاری ندارد و زیر همه چیز زده است!
آیا «قانون آدم خوب من» را رعایت کرده اید؟
قانون آدم خوب من یعنی شما قبل از اینکه بخواهید با فردی قرارداد شراکت تنظیم و امضاء کنید سابقه آن فرد را به خوبی بررسی نمایید و بسنجید که آیا فردی که قرار است با شما شریک شود از نظر ویژگی های شخصیتی چگونه است؟
آیا فردی خوش قول و قراری است؟
کارش را به موقع انجام می دهد؟
به اندازه کافی مسئولیت پذیر است؟
از پس کار ها بر می آید یا ممکن است فردا همه چیز را رها کند؟
و به طور کلی اینکه آیا این فرد همان نیمه گمشده من برای شراکت و همکاری است؟
اگر پاسختان به این سوالات مثبت است و فردی که می خواهید با او همکاری کنید همان آدم خوب شماست پس مطالعه ادامه این مقاله را از دست ندهید. در ادامه به ۱۰ نکته برای انتخاب بهترین نمونه قرارداد شراکت کاری پرداخت ایم:
نکته اول: موضوع همکاری و مشارکت شما دقیقا چیست؟
اولین موضوعی که به خوبی در نمونه قرارداد شراکت کاری تان باید به آن توجه شود مشخص کردن این است که اولا: قرار است دقیقا چه فعالیتی انجام دهید؟ و ثانیا اینکه اگر پیش رفتید و دیدید با این روش کار کردن به نتیجه ای نرسیدید آیا مجاز هستیم موضوع شراکتتان را عوض کنیم یا خیر؟
نکته دوم: آورده هایتان را مشخص کنید!
یکی از مواردی که شما باید به دقت به آن توجه داشته باشید این است که در قرارداد میزان آورده شریک یا شرکا را به دقت مشخص نمایید. آورده یعنی اینکه برای شراکت هرکس چه چیزی وسط گذاشته است؟ پول؟ تجهیزات؟ دفتر؟ نیروی کار یا چی؟
نکته سوم: تسویه حساب های مالی در چه زمانی و به چه صورت انجام می شود؟
همیشه بحث تصفیه حساب یکی از مباحث از شیرین یک قرارداد شراکت کاری است که البته اگر به خوبی به این نکته دقت نکنید به جز تلخی چیزی دستگیر شما نمی شود.
پس برای جلوگیری از هرگونه اختلاف باید به سوالات زیر به خوبی دقت کنید:
سوال اول: در قرارد ذکر کنید که تصفیه حساب چه زمانی انجام شود مثلا اول ماه شمسی
سوال دوم: آنکه درقرارداد ذکر کنید که تصفیه حساب را چه کسی انجام می دهد؟ شریک شما یا حسابدار مورد اعتماد؟
سوال سوم: پول در حساب چه کسی واریز می شود به حساب شخصی شما؟ حساب شریکتان؟ یا حساب مشترک؟
نکته چهارم: انتظارات خودتان از شریکتان را مشخص کنید!
برای شروع یک شراکت موفق باید انتظارات و دغدغه های خود را به صورت دقیق و کامل روی کاغذ بنویسید و به طرف مقابل خود ارائه کنید همینطور از طرف مقابل خود بخواهید که انتظارات خود را برای شما به دقت شرح دهد.
شما با این روش می توانید از تمام اهداف و انتظارات طرف مقابل خود آگاه شوید و همینطور طرف مقابل هم از اهداف شما مطلع میشود.
تکنیک کاغذ و دبه
در اینجا یک تکنیک کاربردی به نام تکنیک کاغذ و دبه به شما پیشنهاد می کنم. برای استفاده از این تکنیک، یک کاغذ سفید بردارید و آن را از بالا به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. در قسمت بالا سمت راست کاغذ بنویسید «تعهدات و وظایف شریک من» و زیر آن شروع کنید به نوشتن تعهداتی که شریک شما به شما داده است. مثلا این تعهدات می تواند حفظ امانت داری، استخدام منابع انسانی، انجام حساب و کتاب ها، مذاکره با مشتری های جدید و … باشد.
سپس در بالا سمت چپ کاغذ بنویسید «اگر شریک من دبه کرد و زد زیر همه چیز
دست من به چی بند است؟!» و زیر این ستون شروع کنید به نوشتن. مثلا بنویسید
اگر نسبت به انجام وظیفه خود مبنی بر مذاکره با مشتری کوتاهی کرد
من می توانم از دستمزد این ماه او ۵% کسر کنم و … .
تکنیک کاغذ و دبه به شما کمک می کند که برای انجام تعهدات از سوی شریک شما
ضمانت اجراهای قوی ومحکمی را در تنظیم و نگارش قرارداد در نظر داشته باشید.
نکته پنجم: مدیریت و تصمیم گیری
یکی از نکات مهمی که می تواند شراکت کاری شما را به خظر بیندازد مشخص نکردن نحوه مدیریت و اختیارات مدیران است.
پیشنهاد می کنم حتما از نمونه قرارداد شراکت کاری استفاده کنید که به این موضوع به خوبی پرداخته باشد.
نکته ششم: تعیین دقیق نحوه استخدام، اخراج و هزینه های مربوط به کارکنان
شما باید به صورت دقیق نحوه استخدام و اخراج کارکنان را مشخص نمایید و همینطور باید مشخص کنید که چه کسی مسئول پرداخت حقوق و مزایا و بیمه کردن کارکنان است.
نکته هفتم: تعیین نحوه پایان همکاری و لغو شراکت
یادتان باشد یکی از مهم ترین نکاتی که در یک نمونه قرارداد شراکت کاری حرفه ای قید شده است نحوه پایان دادن به همکاری است. برای مثال پیشنهاد می کنم قرارداد شراکتتان به این ۳ نکته توجه کنید:
۱ – قطع همکاری حتما با اطلاع قبلی باشد؛ مثلا از یک ماه قبل باید اطلاع داده شود
۲ – برای قطع همکاری حتما دلیل منطقی وجود داشته باشد؛ اینطور نباشد که شریک تان هروقت بخواهد کار را تمام کند!
۳ – از زمانی که اعلام می کند قصد پایان همکاری را دارد تا زمان رسمی پایان همکاری، سر کار حاضر شود و وظایف خودش را مثل سابق انجام دهد تا آسیبی به کار نرسد.
نکته هشتم: از محرمانگی و مخصوصا عدم رقابت غافل نشوید
چالش و خطر همیشگی شراکتی کار کردن این است که شریک شما وسط کار از شما جدا شود و خودش برود همان کسب و کار را راه اندازی کند و اصطلاحا مشتریان شما را بدزدد!! شما که نمی خواهید همچین اتفاقی برایتان بیفتد؟! پس حتما نمونه قرارداد شراکت کاری شما باید حاوی ماده ای درخصوص این موضوع (محرمانگی و عدم رقابت) باشد و آنقدری محکم تنظیم شده باشد که بتوانید درصورت نیاز پیگیری های قانونی لازم را انجام دهید.
نکته نهم: جلسات حضوری فراموش نشود!
هر از چند گاهی خوب است جلسات حضوری داشته باشید و گزارشاتی را به هم ارائه دهید. مخصوصا اگر کارتان به صورتی است که حضور فیزیکی زیادی در کنار هم ندارید. این جلسات شما را در جریان تمام امور قرار می دهد.
نکته دهم: هر قرارداد جدیدی می خواهید بسته شود شما هم باید مطلع باشید!
یادتان باشد شراکتی موفق و بادوام است که هر دو شریک با هم کاملا شفاف و صادق باشند. یکی از این موارد که حتما باید شفاف و روشن باشد، این است که اگر قرار است در کسب و کاری که راه اندازی کرده اید وارد قرارداد و معامله جدیدی شود این کار حتما باید با اطلاع قبلی شما باشد وگرنه آن قرارداد اعتباری ندارد!
مطلب فوق را چگونه ارزیابی می کنید؟
برای امتیاز دهی به مطلب کلیک کنید
میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد آرا: 4
اولین نفری باشید که امتیاز می دهید
مطالب زیر را حتما بخوانید
۳ ویژگی یک قرارداد مشاوره کسب و کار خوب!
4.62k بازدید
پولسازترین مهارت برای ادمینی اینستاگرام که هیچکس به شما نخواهد گفت!
3.54k بازدید
۵ مهارت کلیدی ادمین اینستاگرام برای بستن قرارداد های گران!
3.83k بازدید
۵ مزیت شغل ادمین اینستاگرام
2.96k بازدید
قرارداد کار آزمایشی چیست و چه مزیت بزرگی دارد؟
4.36k بازدید
سوالی دارید؟ بپرسید پاسخ خواهیم داد...