آذر
داغ ترین اخبار و گزارش ها
کارگاه جعبه ابزار قرارداد های حرفه ای: گزارش کامل + ۳ فیلم آموزشی
کارگاه جعبه ابزار قرارداد های حرفه ای: گزارش کامل + ۳ فیلم آموزشی
کارگاه جعبه ابزار قرارداد های حرفه ای در تاریخ ۸ مرداد ماه ۱۳۹۸ در محدوده پارک ملت تهران با حضور مدیران و صاحبان کسب و کار با میزان رضایت بسیار بالایی برگزار شد. البته در کنار دوستانی که به صورت حضوری در کلاس شرکت کرده بودند میزبان ده ها شرکت کننده عزیز دیگر هم به صورت آنلاین (وبیناری) بودیم. درواقع کارگاه جعبه ابزار قرارداد های حرفه ای همزمان به صورت آنلاین هم برگزار شد و دوستان شهرستانی این فرصت عالی را داشتند تا از منزل یا محل کار به راحتی در کلاس حضور داشته باشند و از مطالب آن استفاده کنند.
دوستان شرکت کننده از شهر هایی مثل ارومیه، رفسنجان، قم و کرج برای حضور در کارگاه جعبه ابزار قرارداد های حرفه ای به تهران آمده بودند و در وبینار هم شرکت کنندگانی از مشهد، اصفهان، بندر انزلی، سیستان و بلوچستان، کرج و سایر شهرستان ها حضور داشتند.
شما سرطانی هستید یا فیلسوف؟!
بعد از خوش و بش با دوستانی که زود تر از ساعت ۱۷ تشریف آورده بودند کلاس شروع شد. محمدرضا فرضی پور، مدرس کارگاه جعبه ابزار قرارداد های حرفه ای، کلاس را با طرح یک سوال عجیب آغاز کرد!
او از شرکت کنندگان پرسید که کدام یک از شما سرطانی هستید؟ و کدام یک فیلسوف؟!
یک لحظه همه دوستان حاضر در کارگاه از روی تعجب مکثی کردند تا متوجه منظور مدرس کارگاه شوند. محمدرضا فرضی پور بلافاصله با شوخی گفت: منظورم از سرطانی کسی است که تا به الان حداقل یک بار در قرارداد هایش به مشکل خورده باشد و الان بخاطر رفع مشکلش در کارگاه شرکت کرده و به قول معروف کسی است که حداقل یکبار درد غیر اصولی کار کردن را کشیده باشد.
و منظور از فیلسوف کسی است که با هیچ مشکل قراردادی و قانونی مواجه نشده و از روی علاقه زیاد امروز اینجاست.
وقتی دوستان منظور را متوجه شدند اعلام کردند که چه کسانی به اصطلاح سرطانی هستند و چه کسانی فیلسوف! البته مدرس کارگاه بلافاصله گفت اصلا مهم نیست در کدام دسته هستید. جزء هر کدام باشید جای درستی تشریف آورده اید و اطلاعات و نکات ارزشمندی زیادی یاد خواهید گرفت.
یک قول عجیب در کارگاه جعبه ابزار قرارداد های حرفه ای!
محمدرضا فرضی پور یک قول عجیب هم به تمام شرکت کنندگان داد و گفت مطئمن باشید شما با حضور در این کارگاه یکی از بهترین تصمیم های کاری خودتان را گرفته اید و به هیچ وجه نه تنها از شرکت در این کلاس پشیمان نخواهید شد بلکه به حضورتان بعد ها حتی افتخار خواهید کرد. فقط کافی است به ۳۰% نکاتی که گفته خواهد شد در قرارداد هایتان عمل کنید.
چون تمام نکات و ترفند های این کارگاه نتیجه و تجربه تنظیم و بررسی صد ها قرارداد تجاری بوده است و خیلی از نکاتی که گفته خواهد شد در هیچ کتاب و سایتی نوشته نشده است.
مطالب کارگاه جعبه ابزار قرارداد های حرفه ای …
مطالب این کارگاه فوق العاده از ۳ بخش تقسیم شده بود:
۱ . قبل قرارداد: انجام مذاکرات و توافقات اولیه
۲ . حین قرارداد: نوشتن متن قرارداد و زمان عقد آن
۳ . بعد از قرارداد: مرحله اجرایی کردن قرارداد و مواجه شدن با چالش های آن
در ادامه محمدرضا فرضی پور، متخصص قرارداد های کسب و کار، به تعریف قرارداد استاندارد و حرفه ای پرداخت و اشاره کرد که هدف اصلی کارگاه جعبه ابزار تنظیم قرارداد های حرفه ای این است که قرارداد های استاندارد و حرفه ای داشته باشیم.
درواقع هدف از کارگاه جعبه ابزار تنظیم قرارداد های حرفه ای آن است قرارداد هایی تنظیم کنیم که مو لای درزش نرود. یعنی با هیچ مشکلی به پایان برسد و یا اگر به مشکل خورد این ما باشیم که پیروز اختلاف خواهیم بود.
قوانین و مقررات را فراموش کنید!!
اولین بخش هر معامله ای انجام گفتگو ها و مذاکرات است. محمدرضا فرضی پور در این کارگاه تاکید زیادی داشت زمانی که مشغول مذاکره هستید باید قانون را فراموش کنید. این کار به این خاطر است که با تمام تمرکز برای بدست آوردن توافق تلاش کنیم و بعد از اینکه توافق حاصل شد بیاییم و آن را با قوانین و مقررات کشور وفق دهیم. درواقع تاکید بر این است که در مرحله انجام مذاکرات تنها گوشه چشمی به قوانین داشته باشیم و اصل تمرکز مان را روی سرعت بخشیدن به مذاکره اختصاص دهیم.
بعد از اینکه توافق به دست آمد تمام جنبه های قانونی و عرفی آن را در نظر می گیریم و شروع به نوشتن خود قرارداد می کنیم.
قبل بستن قرارداد حتما از تفاهم نامه استفاده کنید
یکی از مهم ترین خلا های جلسات مذاکره تجاری این است که افراد معمولا به گفته های شفاهی اکتفا می کنند و تفاهم نامه ای بین خودشان مکتوب نمی کنند. یکی از کار هایی که حتما باید در جلسات مهم مذاکره انجام دهید امضای تفاهم نامه است. یعنی بیایید خروجی جلسه را به صورت مکتوب درآورید و آن را امضا کنید.
البته نوشتن تفاهم نامه اصول و فنونی دارد و با آن چیزی که شایع است بسیار متفاوت است. در ادامه به ۲ نکته مهم درباره تفاهم نامه می پردازیم که از کارگاه جعبه ابزار تنظیم قرارداد های حرفه ای نقل می شود.
۲ نکته مهم درباه تفاهم نامه که حتما باید بدانید!
در این بخش به بیان ۲ نکته از کارگاه جعبه ابزار تنظیم قررداد های حرفه ای می پردازیم که درباره تفاهم نامه و نکات مربوط به آن است:
۱ . خیلی ها فکر می کنند تفاهم نامه با قرارداد هیچ تفاوتی ندارد. در صورتی که این دو با هم تفاوت دارند و یکسان نیستند. اگر شما هم جزء آن دسته از مدیران یا حقوقدان هایی هستید که معتقدید بین تفاهم نامه و قرارداد هیچ تفاوتی نیست و سوالتان این است که فرق این دو چیست باید در پاسخ بگوییم:
به طور خلاصه اصلی ترین و مهم ترین تفاوت بین قرارداد و تفاهم نامه بحث «الزام آوری» آن است. به عبارتی دیگر ما وقتی قراردادی را امضا می کنیم ملزم به رعایت تمام مفاد و بند های آن هستیم و حق تخلف از هیچ یک را نداریم. اما تفاهم نامه ها عموما الزام آور نیستند و صرفا جهت نشان دادن نقشه مسیر همکاری نوشته و امضا می شوند. پس مهم ترین خاصیت تفاهم نامه را می توانیم مکتوب کردن اهداف و چشم انداز ها بدانیم بدون اینکه بخواهیم متعهد شویم.
۲ . در تفاهم نامه باید به ذکر چند نکته مهم بپردازید. مثل اینکه اهداف و چشم انداز های این همکاری چیست؟ موضوع همکاری چیست و قرار است در چه بازه زمانی به آن پرداخته شود و برای پرداخت دستمزد ها به چه صورت توافق و گفتگو شده است.
با شخص حقوقی قرارداد ببندیم بهتر است یا حقیقی؟
در ادامه کارگاه وارد بررسی اجزای یک قرارداد حرفه ای شدیم و محمدرضا فرضی پور این سوال را مطرح کرد که آیا به نظر شما عقد قرارداد با اشخاص حقیقی کار بهتری است یا اشخاص حقوقی؟
پاسخ های متنوعی از دوستان دریافت شد و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که معمولا بستن قرارداد با شرکت ها (اشخاص حقوقی) بهتر است. البته برای بستن قرارداد با اشخاص حقوقی (شرکت ها) باید اقدامات مهم را انجام دهید. در یک مقاله دیگر درباره این صحبت کرده ایم که مهم ترین اقدام قبل از عقد قرارداد با شرکت های تجاری چیست که حتما پیشنهاد می کنیم آن را مطالعه کنید.
و البته یکی از مهم ترین بخش های کارگاه جعبه ابزار تنظیم قرارداد های حرفه ای برای دوستان عزیز شرکت کننده بخش احراز اطلاعات هویتی شرکت ها در کمتر از ۱۲۰ ثانیه بود.
محمدرضا فرضی پور، متخصص قرارداد های کسب و کار، به صورت عملی به حضار نشان داد که چطور می توان اطلاعات لازم برای بستن قرارداد را احراز کنیم. برای اینکه یکی از شرکت کنندگان داوطلب شد تا با این روش تمام اطلاعات لازم برای معامله با او را احراز کنیم. حتی بدون اینکه خودش ما را کوچکترین راهنمایی کند!
در ادامه کارگاه جعبه ابزار تنظیم قرارداد های حرفه ای ….
در ادامه کارگاه به نوشتن متن قرارداد پرداختیم. شاید یکی از بهترین و کاربردی ترین بخش های این کارگاه فوق العاده این بود که قبل از کارگاه از شرکت کنندگان خواسته بودیم هر قراردادی که خودشان دوست دارند با خود به همراه بیاورند تا ببینیم تمام این قرارداد هایی که فکر می کنیم عالی تنظیم شده اند مشکلات و نواقص بسیاری زیادی دارند.
اکثر دوستان بعد از این که کارگاه تمام شد قرارداد هایی در دست داشتند که کاملا اصلاح شده بود و به یک قرارداد حرفه ای تبدیل شده بود. حتی چند تا از دوستان بعد از کارگاه گفتند: «بهترین بخش کارگاه این بود که ما قرارداد هایمان را آوردیم و بعد از بهبود و اصلاح حرفه ای آن به شرکت بازگشتیم و این برایمان عالی بود.»
درواقع نکات کارگاه هم کاربردی بود و هم سریعا قابل پیاده سازی.
حتما فیلم زیر را تماشا کنید. این فیلم آموزشی بخشی از کارگاه جعبه ابزار تنظیم قرارداد های حرفه ای است. در این فیلم محمدرضا فرضی پور درباره نوشتن متن قرارداد ۲ نکته بسیار مهم را توضیح می دهد:
نکته اول: استفاده از تکنیک فازبندی در نوشتن قرارداد
نکته دوم: استفاده صحیح حرفه ای از تمام اسناد قرارداد
بی اثر کردن گرانی ها و افزاش قیمت دلار در قرارداد ها
یکی از چالش های فعلی بازار ایران نوسانات قیمتی ارز و سایر اجناس است. طوری که این گرانی می تواند در بسیاری از قرارداد ها تاثیر مستقیم بگذارد. یکی از شرکت کنندگان کارگاه دقیقا از همین مسئله آسیب دیده بود.
محمدرضا فرضی پور برای جلوگیری از این اتفاق یک راه کاربردی ارائه داد که در فیلم آموزشی زیر می توانید این نکته را تماشا کنید. قطعا برای شما هم مفید خواهد بود.
در کارگاه مسابقه هم داشتیم!
در بخشی از کارگاه به برگزاری یک مسابقه کوچک هم پرداختیم تا هم تنوعی شود و هم سطح دانش دوستان را متوجه شویم.
صورت سوال مسابقه این بود که بین عبارات زیر دقیقا چه تفاوت هایی وجود دارد؟!
فسخ
تفاسخ
انفساخ
خاتمه
اقاله
از دوستانی که به صورت آنلاین در کارگاه حضور داشتند ۲ نفر توانستند پاسخ های درستی بدهند:
سرکار خانم هانیه حجازی
و جناب آقای حمید عزیزی
شما هم اگر پاسخ درست را می دانید در بخش نظرات همین مقاله جواب مورد نظرتان را درج کنید!
۳ نکته نهایی برای عقد قرارداد
در دقایق پایانی محمدرضا فرضی پور، متخصص قرارداد های کسب و کار، ۱۰ نکته نهایی برای حرفه ای تر کردن قرارداد ها گفت که در این گزارش به ۳ مورد اشاره می کنیم:
نکته اول: برای بستن قرارداد باید تمام صفحات را امضا کنید. امضا کردن صفحه آخر به تنهایی می تواند ریسک کلاهبرداری و جعل را افزایش دهد. پس حتما تمام صفحات را هم امضا کنید و هم اثر انگشت بزنید.
نکته دوم: اگر می خواهید احتمال جعل در قرارداد هایتان کاهش پیدا کند به جای کاغذ سفید از کاغذ رنگی استفاده کنید.
نکته سوم: برای رسمیت بخشیدن قرارداد لازم نیست حتما به دفتر خانه مراجعه کنید. همان قراردادی که بین خودتان نوشته و امضا می شود معتبر است. پیشنهاد می کنیم مواقعی به دفتر خانه مراجعه کنید که قرارداد تان سنگین است و شناخت کافی از طرف مقابل ندارید. در غیر این صورت با مراجعه به دفتر خانه و ثبت آن زمان و پول بیشتری باید پرداخت نمایید.
بخش جذاب پرسش و پاسخ
در پایان هر کارگاهی همیشه زمان اضافه تری را برای پاسخ دادن به سوالات اختصاص می دهیم.
در این کارگاه هم همین کار را انجام دادیم. به این صورت که یک سوال شرکت کنندگان حضوری می پرسیدند و یک سوال شرکت کنندگان آنلاین (غیر حضوری)
بعد از پاسخ دادن به سوالات شرکت کنندگان محمدرضا فرضی پور با موبایل خود از تک تک شرکت کنندگان پرسید: مهم ترین نکته ای که از این کارگاه یاد گرفتید چه بود که فیلم آن را می توانید ببینید.
جالب بود که خیلی از دوستان به «راز ۵ ثانیه» و «فرمول مشد» اشاره کردند.
مطلب فوق را چگونه ارزیابی می کنید؟
برای امتیاز دهی به مطلب کلیک کنید
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 2
اولین نفری باشید که امتیاز می دهید
مطالب زیر را حتما بخوانید
۵ نکته برای افرادی که قصد استخدام شدن دارند! یادداشت جدید محمدرضا فرضی پور
4.12k بازدید
قرارداد قانونی با پرسنل! یادداشت جدید محمدرضا فرضی پور در خبرگزاری برنا
3.27k بازدید
فیلم کامل لایو آموزشی با موضوع اهمیت قرارداد ها در صنعت ساختمان
3.35k بازدید
یادداشت جدید محمدرضا فرضی پور در خبرگزاری برنا؛ تاثیر کرونا بر قرارداد های حقوقی
4.28k بازدید
گزارش سمینار حضور حرفه ای در اینستاگرام + ویدئو های آموزشی از سمینار
3.67k بازدید
سوالی دارید؟ بپرسید پاسخ خواهیم داد...