اردیبهشت
مقالات آموزشی
۳ اشتباه رایج در بستن قرارداد که شما هم مرتکب می شوید!
۳ اشتباه رایج در بستن قرارداد که شما هم مرتکب می شوید!
اشتباه اول در بستن قرارداد: اول کار را شروع می کنید بعدا به فکر قرارداد می افتید!
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که قبل از شروع کار جملاتی مثل حالا بیاید کار را انجام بدهیم بعد قرارداد مینویسیم ما شما رو قبول داریم و …. شنیده باشید.
تنظیم نکردن قرارداد و شروع کردن کار یکی از تله های بسیار خطرناک است چرا؟ چون با این اتفاق هیچ ضمانت اجرایی برای انجام تعهد طرف مقابل وجود ندارد مثلا شما کار را شروع کردید و تا نیمه پیش بردید ولی وسط کار کارفرما زیر تمام حرف هایش می زند و به راحتی کنار می کشد. اینجاست که شما وقت و سرمایه خود را برای هیچ صرف کرده اید.
پس برای اینکه در این دام گرفتار نشوید بدون هیچ بهانه ای قبل از انجام کار قراردادی بین خود و طرف مقابل آماده کنید واگر با واکنش طرف مقابل مواجه شدید برای او توضیح دهید که در حوزه کاری شما بستن قرارداد بسیار مهم است و این صرفا جهت رعایت مقررات کاری شماست و نشانه ای بر بی اعتمادی شما نسبت به طرف مقابل نیست.
اشتباه دوم در بستن قرارداد: با چشمان بسته قرارداد را امضا می کنید!
همانطور که با چشم بسته نمی توان راه رفت و یا کاری را انجام داد با چشم بسته هم نمی شود قراردادی را امضا نمود. در واقع این مثال را زدیم که به شما بگویی که لطفا به خاطر داشته باشید که هنگامی که قراردادی را می خواهید امضا کنید چشم هایتان بسته نباشد یعنی چی؟
یعنی اینکه تحقیقات لازم را در مورد طرف مقابل انجام داده باشید مثلا با چه کسی می خواهید شریک شوید یا اینکه مثلا چه کسی را می خواهید استخدام کنید حتما به این نکته مهم توجه داشته باشید که قرار است که شما با چه شخصی همکاری داشته باشید و بدانید که شخصی که قرار است باشما هکاری داشته باشد از نظر سوابق کاری و ازنظر خوش قول بودن و یا مباحث مالی دارای چه سوابق و شناسنامه کاری می باشد.
نکته جالب توجه اینجاست که اگر حتی شما قرارداد بسیار دقیق و حرفه ای داشته باشید ولی از نظر سوابق طرف مقابل شناختی نداشته باشید این امر باعث به وجود آمدن خسارات جبران ناپذیری به شما خواهد شد. پس به خاطر داشته باشید که با چشمان باز طرف مقابل را از هر جهت بررسی کنید و سپس قرارداد را امضا کنید.
اشتباه سوم در بستن قرارداد: اعتماد بیش از اندازه می کنید!
یکی از تله های بسیار خطرناک در بستن قرارداد ها امضا کردن قرارداد به صورت غیر حضوری است گاهی اتفاق می افتد که طرفین قرارداد به بهانه های مختلف برای امضا قرارداد به صورت حضوری در یک جلسه مشترک حاضر نمی شوند و از شما می خواهند که شما قرارداد را امضا کنید و نهایتا با پست و یا پیک قرارداد را برای امضا یا بررسی برای آنها ارسال کنید.
اگر در بستن قرارداد تان همچین اشتباهی کنید ممکن است در دام یکی از این مشکلات بیفتدید:
مشکل اول: شما نسخه ای از قرارداد را امضا کرده اید و برای طرف مقابل فرستاده باشید ولی طرف دوم قرارداد را امضا نکرده باشد حال شما کار را شرع کردید و با خیال راحت در حال صرف وقت و هزینه هستید. وقتی پس از مدتی پیگیری می کنید مطلع می شوید که طرف دوم می گوید که من پشیمان شدم و می گوید که من قرارداد را پاره می کنم و… .
در اینجا شما از بابت صرف هزینه و وقت متضرر شده اید و همینطور کلیه اطلاعات شخصی خود و نمونه امضا و اثر انگشت خود را نیز دراختیار دیگری قرار داده اید.
مشکل دوم: ممکن است قرارداد تان را فرد دیگری امضا کند! به زبان ساده شما با آقای باقری تصمیم به بستن قرارداد، دارید. یک نسخه از قرارداد را امضا می کنید و به ایشان می دهید و اتفاقی که می افتد این است که شخص دیگری مثلا اقای محمدی که همکار آقای باقری است قرارداد را امضا می کند!
لطفا تمام صفحات قرارداد تان را امضا کنید!
حتما تمام صفحات قرارداد را امضا کنید در بعضی مواقع افراد عادت دارند که صفحه پایانی قرارداد را امضا کنند این کار می تواند تبعات بسیار بدی از جمله جعل و دست بردن در بندهایی که زیر صفحات آنها امضا نشده است را به دنبال داشته باشد.
همچنین توجه داشته باشید که امضا به تنهایی کافی نبوده لذا در زیر تمام امضا ها باید اثر انگشت نیز زده شود و در زیر تمام صفحات قرارداد امضا و اثر انگشت داشته باشد.
در صورتی که دقت کافی برای امضا و اثر انگشت به خرج ندهید منتظر سو استفاده ای برخی سودجویان و جاعلان در مفاد و بند های قرارداد باشید برخی افراد با سو استفاده از غفلت طرف مقابل به راحتی کلمه یا کلماتی را حذف یا اضافه می کنند پس به خاطر داشته باشید که تمام صفحات را امضا و اثر انگشت نمایید.
با رعایت نکات بالا و توجه به این نکته که تنظیم و نگارش دقیق یک قرارداد می تواند باعث استحکام و پایداری کسب و کار شما شود.
و از طرف دیگر در صورتی که نسبت به این نکات بی تفاوت باشید، خسارات جبران ناپذیری به بدنه کسب و کار شما وارد خواهد شد.
نکات این مقاله برگرفته از قسمت پنجم قرارداد باماTV با موضوع اشتباهات و ممنوعه های نگارش قرارداد است. پیشنهاد می کنیم ویدئو کامل را از قسمت زیر تماشا کنید.
مطلب فوق را چگونه ارزیابی می کنید؟
برای امتیاز دهی به مطلب کلیک کنید
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 1
اولین نفری باشید که امتیاز می دهید
مطالب زیر را حتما بخوانید
۳ ویژگی یک قرارداد مشاوره کسب و کار خوب!
4.62k بازدید
پولسازترین مهارت برای ادمینی اینستاگرام که هیچکس به شما نخواهد گفت!
3.54k بازدید
۵ مهارت کلیدی ادمین اینستاگرام برای بستن قرارداد های گران!
3.83k بازدید
۵ مزیت شغل ادمین اینستاگرام
2.96k بازدید
قرارداد کار آزمایشی چیست و چه مزیت بزرگی دارد؟
4.36k بازدید
سوالی دارید؟ بپرسید پاسخ خواهیم داد...