خرداد
داغ ترین اخبار و گزارش ها
۵ نکته برای افرادی که قصد استخدام شدن دارند! یادداشت جدید محمدرضا فرضی پور
۵ نکته برای افرادی که قصد استخدام شدن دارند! یادداشت جدید محمدرضا فرضی پور
در وضعیت فعلی، پیدا کردن شغلی مناسب و استخدام شدن در شرکت های خصوصی که تابع قانون کار هستند مزیت بزرگی محسوب می شود؛ اما همیشه این دغدغه وجود دارد که پای امضای قرارداد بدانید که دارید دقیقا چه چیزی را امضا می کنید و چه مفاد قانونی در قرارداد تان قید شده است. محمدرضا فرضی پور در آخرین یادداشت خود در خبرگزاری برنا درباره نکاتی که قبل استخدام باید رعایت شود صحبت کرده است. برای اینکه بعنوان کارمند بخواهید در جایی مشغول به کار شوید، یکسری حق و حقوقی دارید که بهتر از آن ها مطلع باشید. در این مقاله به ۵ نکته برای داشتن قرارداد قانونی با کارفرما پرداخته ایم.
نکته اول برای داشتن قرارداد قانونی با کارفرما
اولین نکته این است که بدانید کارفرما متعهد است دقیقا طبق قانون کار تمام حقوق و مزایای شما را پرداخت کند. یعنی هم باید به شما حقوق کامل وزارت کاری بدهد و هم شما را بیمه کند و هم از سایر مزایا شما را بهره مند کند؛ مثل پاداش، حق مسکن، حق عائله مندی و … .
پس اینکه کارفرما به هر دلیلی و یا به بهانه ی عدم نقدینگی کافی زیر بار پرداخت کامل حقوق و بیمه شما طبق قانون کار نرود امری پذیرفتنی و قانونی نیست.
اگر در شرکتی مشغول به کار هستید که به شما حداقل های قانون کار را پرداخت نمی کنند می توانید برای شکایت و وصول مطالبات خود به اداره کار مراجعه نمایید.
نکته دوم: محل خدمت شما
دومین نکته ای که برای بستن قرارداد قانونی با کارفرما به آن توجه کنید این است که حتما در حین امضای قرارداد دقت داشته باشید که محل دقیق خدمت شما مشخص شده باشد. مثلا نوشته شده باشد که در تهران و در چه آدرسی و چه خیابانی و چه ساختمانی قرار است مشغول به کار شوید. و خوب است اگر قدرت چانه زنی دارید در قرارداد قید کنید که در صورت تغییر محل کار باید رضایت شما نسبت به انتقال توسط کارفرما جلب شود.
نکته سوم: تهدید به اخراج
سومین نکته این است که حین کار اگر کارتان را به موقع و منظم انجام می دهید و اشکالی در کارتان نیست، نگران تهدید های بی مورد کارفرما مبنی بر اخراجتان نباشید. چون قرارداد های کاری (به جز قرارداد های آزمایشی) قابل فسخ نیستند و تنها اگر تخلفی داشته باشید از طریق ماده ۲۷ قانون کار قابل پیگیری است. پس اگر تخلفی نداشته اید و کارتان را خوب انجام می دادید تا مدت قرارداد تان تمام نشود کارفرما نمی تواند بی دلیل شما را اخراج نماید.
اگر هم به زور مانع کار شما و ورود به شرکت شد می توانید با مراجعه به اداره کار حکم برگشت به کار دریافت کنید.
نکته چهارم: جلوی بهانه ها را بگیرید!
چهارمین نکته این است که اگر مدت قرارداد تان تمام شده است حتما در اولویت قرار دهید که قرارداد تان را به صورت واضح و مکتوب تمدید نمایید تا بعدا بهانه ای مبنی بر عدم همکاری و عدم تمدید وجود نداشته نباشد.
درست است که اگر بعد از اتمام قرارداد تان مشغول به کار شوید و کارفرما هم مانع از آن نشود می توان چنین چیزی را در حکم تمدید ضمنی قرارداد دانست، اما خوب است شما به این چیز ها اکتفا نکنید و سعی کنید قرارداد تان را کتبا تمدید نمایید تا جای هیچ اختلافی باقی نماند.
نکته پنجم: با چشمان باز چک یا سفته صادر کنید!
پنجمین نکته که اتفاقا بسیار هم دردسر ساز است دادن چک یا سفته برای ضمانت است. این طبیعی است که کارفرما جهت حسن انجام وظایفتان از شما ضمانتی بخواهد. اما غیر طبیعی است که بخواهید چک یا سفته ای را همینطور و به صورت سفید امضا و بدون اینکه در قرارداد تان ثبت شود به کسی بسپارید. درواقع یکی از خطرناک ترین اقداماتی که می توانید برای استخدام انجام دهید، صدور چک یا سفته سفید امضاست.
برای صدور چک یا سفته (ترجیحا سفته بدهید) یادتان باشد که حتما مشخصات و علت صدور آن را در قرارداد درج کنید تا بعدا سواستفاده ای نسبت به آن و علیه شما انجام ندهند.
مطلب فوق را چگونه ارزیابی می کنید؟
برای امتیاز دهی به مطلب کلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0
اولین نفری باشید که امتیاز می دهید
مطالب زیر را حتما بخوانید
قرارداد قانونی با پرسنل! یادداشت جدید محمدرضا فرضی پور در خبرگزاری برنا
3.19k بازدید
فیلم کامل لایو آموزشی با موضوع اهمیت قرارداد ها در صنعت ساختمان
3.32k بازدید
یادداشت جدید محمدرضا فرضی پور در خبرگزاری برنا؛ تاثیر کرونا بر قرارداد های حقوقی
4.24k بازدید
گزارش سمینار حضور حرفه ای در اینستاگرام + ویدئو های آموزشی از سمینار
3.6k بازدید
کارگاه جعبه ابزار قرارداد های حرفه ای در مشهد
3.55k بازدید
سوالی دارید؟ بپرسید پاسخ خواهیم داد...